شهرام پیشه ور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: همدان به عنوان نخستین استان، آزمایشگاه گیاهپزشکی را در سال 79 راهاندازی کرد و در حال حاضر 36 آزمایشگاه گیاهپزشکی در استان همدان وجود دارد.
وی آزمایشگاه تخصصی گیاهپزشکی، فروشندگیهای مجاز سموم نباتی، شرکتهای مجاز دفع آفات نباتی و ضدعفونیکنندهها و آزمایشگاههای تولید عوامل بیولوژیکی را بازوان کمکی حفظ نباتات استان همدان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر 65 واحد مجاز فروشندگی سموم نباتی، 23 شرکت دفع آفات نباتی و یک آزمایشگاه تولید عوامل بیولوژیکی در استان همدان فعال است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه 33 درصد سموم علیه علفهای هرز، 42 درصد علیه حشرهها و 22 درصد علیه قارچها مصرف میشود، گفت: حفظ نباتات از واحدهای تخصصی در بخش کشاورزی است که بخش خصوصی به عنوان بازوی کمکی آن به شمار میرود.
پیشهور تا کید کرد: هدایت کشاورزان به سمت مصرف بهینه سموم نباتی و ایمنی شیمیایی، توسعه شرکتهای مراقبت و پیشآگاهی در بخشهای دولتی و خصوصی و گسترش روشهای مبارزه غیرشیمیایی برای تولید محصول سالم از سیاستهای واحد حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی است.
وی گفت: برنامهریزی اصولی مبارزه با آفات عمومی، همگانی و خصوصی و مدیریت بیماریها با اعمال قرنطینه نباتی نیز در دستور کار این واحد است.
پیشه ور کنترل آفات همگانی و ردیابی آفات قرنطینهای را نیز مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه باید از ورود و خروج آفات قرنطینهای به استان همدان جلوگیری کرد، گفت: تلاش برای افزایش سطح مبارزه بیولوژیک و کاهش اثرات سوء ناشی از عوامل سرمازدگی و یخبندان نیز تعریف شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تعیین دقیق نرم مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی را در این زمینه مؤثر برشمرد و با تأکید بر استقرار پستهای قرنطینهای گیاهی در مبادی ورودی و خروجی استان همدان، اظهار داشت: حمایت از آزمایشگاههای تولید مواد و عوامل بیولوژیک نیز باید مدنظر باشد.
نظر شما